Opastamme usealla eri kielellä

Vuosittainen kuvauspäivä koulussa tai päiväkodissa ei aina ole tuttu perinne muualta muuttaneille.

Sen vuoksi tarjoamme asiakkaidemme käyttöön runsaasti vieraskielisiä ohjeita niin kuvien tilaamiseen kuin nettikauppaostamiseen liittyyen.

Sivun alareunasta löytyy vastauksia asiakkaitamme useimmiten askarruttaviin kysymyksiin. 

Opastamme usealla eri kielellä

Vuosittainen kuvauspäivä koulussa tai päiväkodissa ei aina ole tuttu perinne muualta muuttaneille.

Sen vuoksi tarjoamme asiakkaidemme käyttöön runsaasti vieraskielisiä ohjeita niin kuvien tilaamiseen kuin nettikauppaostamiseen liittyyen.

Sivun alareunasta löytyy vastauksia asiakkaitamme useimmiten askarruttaviin kysymyksiin. 

Opastamme usealla eri kielellä

Vuosittainen kuvauspäivä koulussa tai päiväkodissa ei aina ole tuttu perinne muualta muuttaneille.

Sen vuoksi tarjoamme asiakkaidemme käyttöön runsaasti vieraskielisiä ohjeita niin kuvien tilaamiseen kuin nettikauppaostamiseen liittyyen.

Sivun alareunasta löytyy vastauksia asiakkaitamme useimmiten askarruttaviin kysymyksiin. 

Apua arkisin klo 9-15

Jos vastausta ei löydy, ota tarvittaessa yhteys asiakaspalveluumme. Tavoitat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi palvelevan asiakaspalvelumme arkisin klo 9-15.

Kuvauslupien täyttöohjeet

Kuvauslupalomakkeemme ovat saatavilla suomen, ruotsin ja englannin kielisinä. Tarjoamme myös ohjeita lomakkeiden täyttämiseen usealla eri kielellä:

Kuvien tilaaminen nettikaupasta

Jos kuvien tilaaminen nettikaupasta ei ole entuudestaan tuttua, opasvideomme avulla tilauksen tekeminen onnistuu helposti ensikertalaiseltakin! Video on tekstitetty 17 eri kielelle:  tekstityksen saa päälle videon oikeasta alareunasta.

Katso video

Usein kysytyt kysymykset

Kuvaukseen osallistuminen

Ota kuvaukseen mukaan täytetty ja huoltajan tai 18 vuotta täyttäneen kuvattavan allekirjoittama kuvauslupalomake.

Vaatetuksessa parhailta kuvissa näyttävät kirkkaat värit ja selkeät kuviot ja kuosit. Ohuita raitoja ja pikkuruisia ruutukuoseja kannattaa välttää, koska ne saattavat aiheuttaa kuviin läikikkään moiré-efektin. Musta ja valkoinen väri ovat haastavimpia valaista. Siksi päälle kannattaa pukea värikäs paita, jos mahdollista.

Pitkät kaulakorut ja riipukset saattavat rajautua ikävästi muotokuvan ulkopuolelle. Silmälasit kannattaa pestä ennen kuvausta ja asettaa
oikealle kohdalle.

Korkea kampaus vaikuttaa muotokuvan rajaukseen.

Kuvaajan on vaikea tietää mikä kuuluu kuvattavan tyyliin, joten kannustathan lastasi vilkaisemaan peiliin ja tarpeen mukaan ojentamaan vaatetusta ja hiuksia ennen kuvausta.

Kuvaukseen ei ole pakko osallistua. Kuvaamme kaikki oppilaat, jotka palauttavat täytetyn ja allekirjoitetun kuvauslupalomakkeen kuvaajalle viimeistään kuvauspäivänä.

Koulu- tai päiväkotikuvien lunastaminen ei ole pakollista.

 

Jos kuvauspäivä jäi väliin esim. sairastumisen takia tai haluat muuten vain ottaa uudet kuvat, voit tiedustella mahdollista uusintakuvauspäivää asiakaspalvelustamme.

Paikkakunta- ja koulukohtaisten täydennyskuvauspäivien lisäksi järjestämme vuosittain isommissa kaupungeissa koko perheelle avoimia pop up -kuvauksia.

Kuvauksen järjestäminen

Voit jättää tarjouspyynnön puhelimitse, sähköpostitse tai nettisivujemme yhteydenottolomakkeen kautta. Löydät yhteystietomme tästä.

Tulemme myös mielellämme paikan päälle esittelemään kuvavalikoimaamme sekä kartoittamaan kuvaustoiveenne ennen tarjouksen jättämistä.

Tavallisesti koulu/päiväkoti/urheiluseura nimeää oman vastuuhenkilön huolehtimaan kuvausjärjestelyistä.

Toimitamme vastuuhenkilölle selkeän ohjeistuksen kuvausjärjestelyjen toteuttamista varten. Ennen kuvauspäivää kuvaaja käy vastuuhenkilön kanssa kuvaussuunnitelman läpi.

Pääsääntöisesti koulukuvaukset toteutetaan syyslukukauden aikana, päiväkotikuvausten sijoittuessa kevätkaudelle.

Tarvittaessa pyrimme kuitenkin huomioimaan kuvausten ajankohdassa tilaajan toiveet.

Järjestelypalkkio on kuvauksen tilanneelle taholle maksettava korvaus kuvausjärjestelyistä aiheutuneista kustannuksista ja vaivannäöstä. Järjestelykorvaus kattaa kuvauksen tilavuokran, siivouksen sekä muut käyttökulut.

Korvaus voidaan maksaa rahana tai myöntää hyvityksenä osittain tai kokonaisuudessaan kuvien hintoihin.

Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan järjestelypalkkio ei saa olla tavaraa, eikä sitä tule sisällyttää kuvaussopimukseen siten, että siitä tulisi koulun henkilökunnalle, oppilaille tai heidän huoltajilleen henkilökohtaista etua.

Nettikauppaan kirjautuminen​

Kuvavedokset toimitetaan nähtäville nettikauppaan noin 1-2 viikon kuluttua kuvauksesta.

Saat ilmoituksen nettikauppaan lisätyistä kuvavedoksista tilauslomakkeella ilmoittamaasi puhelinnumeroon ja sähköpostiosoitteeseen.

Vieraillessasi  nettikaupassa ensimmäistä kertaa, sinun tulee rekisteröityä nettikaupan käyttäjäksi.

Lähetämme kuvauslupalomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiin ja puhelinnumeroon linkin sekä ohjeet nettikaupparekisteröitymistä varten.

Tallennamme tietosi järjestelmäämme kuvauslupalomakkeeseen täyttämiesi tietojen perusteella. Tarkistathan rekisteröityessäsi tietojen oikeellisuuden.

Nettikauppaan tarvitsee rekisteröityä vain kerran. Voit jatkossa kirjautua nettikauppaan samalla käyttäjätunnuksella, kuin rekisteröityessäsi.

Jos lähettämämme sähköpostiviestit eivät tule perille, tarkistathan ensin:

1. ettei viesti ole päätynyt roskapostikansioon tai muuhun sähköpostin alikansioon

2. ettei sähköpostilaatikkosi täynnä

3. että sähköpostiosoitteesi kirjoitettu oikein

Asiakastietosi löytyvät nettikaupan Omat tietoni -osiosta. Jos et pääse kirjautumaan nettikauppaan, löydät kirjautumistietosi myös lähettämästämme tekstiviestistä.

Muissa tapauksissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Nettikaupan käyttäjätunnuksena toimii rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamasi sähköpostiosoite. Unohtuneen salasanan voit palauttaa tästä.

Ei, nettikaupassa asiointi on täysin vapaaehtoista.

Jos kuvatilausta ei vahvisteta nettikaupassa, kuvia ei voida toimittaa. 

Kaikki perheen lapsista otetut kuvat näkyvät samalla asiakastilillä, mikäli oppilaiden kuvauslupalomakkeisiin on ilmoitettu sama sähköpostiosoite.

Mikäli nettikaupassa ei näy kaikkia perheessänne kuvattuja lapsia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tilaaminen

Ostokoriin valmiiksi sisällytetyt tuotteet vaihtelevat sopimuskohtaisesti. Joskus ostokori voi olla myös tyhjä.

Voit vapaasti muokata tilauksen sisältöä lisäämällä ostokoriin tai poistamalla ostokorista haluamasi tuotteet.

Tarjoushintaiset tuotteet ovat tilattavissa ainoastaan ensimmäisen tilauksen yhteydessä. Tarjoushintaiset tuotteet tulee lunastaa ilmoitettuun määräaikaan mennessä.

Voit tilata tuotteita nettikaupasta myös ensitilauksen muokkausajan päätyttyä. Tällöin  tuotteet ovat normaalihintaisia. 

Isovanhemmat, sukulaiset tai muut perheen ulkopuoliset henkilöt, joille kuvat voidaan nettikaupan kautta jakaa, eivät ole oikeutettuja tilaamaan tarjoushintaisia kuvatuotteita.

Kirjautuessasi nettikauppaan siirryt automaattisesti Tilaukseni -näkymään, jossa esitellään tilauksesi sisältö.

Voit vapaasti muokata tilaustasi lisäämällä tai poistamalla tuotteita sekä vaihtamalla kuviin haluamasi ilmeet. Joihinkin tuotteisiin voit lisätä myös taustagrafiikoita ja omia tekstejä.

Voit myös lisätä tuotteita avaamalla tuotekategorioita pudotusvalikosta. Avattuasi tuotesivun voit valita tuotteeseen haluamasi kuvan, tuotteiden lukumäärän sekä mahdollisen taustagrafiikan.

Kun tilauksesi on valmis, valitse Vahvista tilaus. Siirryt tilauksesi esikatselunäkymään, jossa voit vielä tarkistaa tilauksesi sisällön ja osoitetiedot.

Jos perheessä on kuvattu useita lapsia, muista muokata erikseen jokaisen lapsen kuvatilaus ennen tilauksen vahvistamista.

Mikäli Tilaukseni -näkymä on tyhjä, ensitilaus on jo vahvistettu tai tilauksesi muokkausaika on päättynyt.

Ostokorin sisältö on voitu myös määritellä sopimuskohtaisesti tyhjäksi, jolloin Tilaukseni -näkymää ei ole esitäytetty valmiilla kuvapaketilla. Tällöin asiakas valitsee ostokoriin alusta lähtien haluamansa tuotteet.

Lapsen huoltajien asuessa eri talouksissa, molemmat vanhemmat voivat täyttää oman kuvauslupalomakkeen ennen kuvausta.

Toimitamme kouluille / päiväkodeille / urheiluseuroille ylimääräisiä kuvauslupalomakkeita, joita eri talouksissa asuvien oppilaiden / lasten vanhemmat voivat tarvittaessa pyytää täytettäväksi. Tällöin molemmat huoltajat voivat tehdä oman kuvatilauksensa nettikaupassa.

Kyllä, voit jakaa nettikaupan kuvavedokset haluamillesi henkilöille painamalla Tilaukseni-näkymässä kuvien vieressä olevaa Jaa kuvat -nappia sekä täyttämällä niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joille haluat kuvat jaettavan.

Linkin saaneet voivat rekisteröityä nettikauppaan omilla tiedoillaan, ja tehdä halutessaan oman kuvatilauksen. Huomioithan, että jakolinkin kautta kuvatilauksen tekevät eivät ole oikeutettuja tarjoushintaisten tuotteiden tilaamiseen.

Tietoturvallisuussyistä, ethän koskaan luovuta omia kirjautumistietojasi eli sähköpostiosoitettasi ja salasanaasi muille.

Hinnat ja maksaminen

Voit maksaa tilaamasi tuotteet verkkomaksuna tilauksen vahvistamisen yhteydessä tai kuvatilauksen mukana toimitettavalla laskulla. Laskutuslisä on 3,95 €.

Koulusi / päiväkotisi / urheiluseurasi kanssa sovitut alennushinnat näkyvät nettikaupan tuotteissa automaattisesti.

Huomioithan, että sopimushinnat ovat voimassa ainoastaan ensitilauksen yhteydessä, ja niitä voivat hyödyntää ainoastaan kuvattujen huoltajat tai 18 vuotta täyttäneet kuvatut.

Isovanhemmat, sukulaiset tai muut perheen ulkopuoliset henkilöt, joille kuvat voidaan nettikaupan kautta jakaa, eivät ole oikeutettuja tilaamaan kuvatuotteita sopimushintaan.

Kuvatuotteiden hinnat määräytyvät sopimuskohtaisesti. Kuvien hinnoitteluun vaikuttavat kuvattujen oppilaiden lukumäärä, sopimuksen kesto sekä järjestelypalkkion maksutapa.

Maksamme järjestelypalkkion kuvauksen tilanneelle taholle korvauksena kuvausjärjestelyistä aiheutuneista kustannuksista ja vaivannäöstä. Järjestelypalkkio kattaa kuvauksen tilavuokran, siivouksen sekä muut käyttökulut.

Mikäli järjestelypalkkio siirretään osittain tai kokonaisuudessaan alennukseksi kuvien hintoihin, on kuvatuotteiden hinta asiakkaalle pienempi kuin tapauksissa, joissa järjestelypalkkio maksetaan rahana kuvauksen tilanneen tahon tilille.

Kuvauksen tilaajan kanssa sovitut sopimushintaiset tuotteet ovat asiakaskohtaisia. Isovanhemmat, sukulaiset tai muut perheen ulkopuoliset henkilöt, joille kuvat voidaan nettikaupan kautta jakaa, eivät ole oikeutettuja tilaamaan kuvatuotteita kuvauksen tilaajan kanssa sovittuun tarjoushintaan.

Laskuja ei valitettavasti voi yhdistää. Jokaisen lapsen kuvatilaus on maksettava erikseen tilauksen mukana tulleella laskulla.

Jos maksoit tilauksesi verkkopankin kautta, lähetämme hyvityslinkin Visman kautta sähköpostiisi.  

Mikäli maksoit tilauksesi kortilla tai MobilePaylla, rahat palautuvat suoraan kortillesi. Emme lähetä erillistä hyvityslinkkiä. 

Toimitus

Lähetämme tuotteet noin 1-2 viikon kuluttua tilauksen vahvistamisesta.

Joskus Postin tai muun kuljetuspalvelun toimitushäiriöistä johtuen tilauksen toimittamisessa saattaa esiintyä viiveitä.

Erikoistuotteet, kuten mukit, avaimenperät, pöytätaulut ja kuvien suurennokset toimitetaan erillisenä lähetyksenä, joka saattaa saapua eri aikaan kuin kuoressa postilaatikkoon toimitettavat kuvatuotteet.

Erikoistuotteet on merkitty tilausvahvistukseen ja laskuun tähdellä (*).

Kuvat valmistetaan asiakkaan vahvistettua kuvatilauksen nettikaupassa.

Jos tilausta ei vahvisteta nettikaupassa, kuvia ei voida toimittaa. 

Asiakaspalvelu

Oppilaat / huoltajat

Myyntipalvelu

Sopimukset / kuvaukset

Linkit

Asiakaspalvelu

Oppilaat / huoltajat

Myyntipalvelu

Sopimukset / kuvaukset